Jordemor

Välkommen till Jordemors Profylax

Professionell förberedelse inför förlossning

Profylaxkurser i Linköping

Kurser i Jordemors Profylax leds alltid av erfarna barnmorskor med utbildning i förlossningsförberedelse genom Jordemors Profylax.

Kvinnohälsan i Linköping arbetar efter en egen modell, ”Linköpingsmodellen”. Den innebär bland annat att gravida kvinnor och deras partners kan välja bland ett utbud av aktiviteter, utöver de vanliga besöken hos sin barnmorska, när man väntar barn. En av de aktiviteter man kan välja är profylaxkurser som bygger på Jordemors Profylax. På Kvinnohälsan i Linköping är flera barnmorskor utbildade att leda Jordemors Profylax.

Du kan läsa mer om Kvinnohälsan i Linköping på 1177 här.

Visste du att…

…Jordemors Profylax är profylaxkurser som bara leds av legitimerade barnmorskor. Alla barnmorskor som leder kurserna är dessutom särskilt tränade i Jordemors metoder och verktyg innan de leder egna kurser.

Måste man vara barnmorska för att leda bra profylaxkurser? Nej, inte alls. Men vi tycker att det är en bra kvalitetsgaranti.

Träning för ett litet team

Jordemors Profylax är en aktiv förberedelse, ett träningspaket…

Kursen hjälpte oss jättemycket att känna oss förberedda inför förlossningen och vi hade stor nytta av andningstekniken. Helena som kursledare delade med sig av sin stora erfarenhet med innerlig entusiasm.

—Jessica och Markus