Jordemor

Välkommen till Jordemors Profylax

Professionell förberedelse inför förlossning

Vi som är kursledare i Uppsala

Johanna Hedström

Anita Eklund

Helena Eriksson

Profylaxkurser i Uppsala

Kurser i Jordemors Profylax leds alltid av erfarna barnmorskor med utbildning i förlossningsförberedelse genom Jordemors Profylax i Uppsala i samarbete med Barnmorskemottagningen Hjärtat.

Våra profylaxkurser i Uppsala drivs av Barnmorskemottagningen Hjärtat i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Du anmäler dig direkt till Vuxenskolan i Uppsala (också via länken nedan).

Kvällskurserna är vanligtvis på två måndagskvällar kl. 17.30 – 21.00.

Helgkurserna är fredagskväll kl. 15.00 – 18.30 och lördag kl. 09.30 – 13.00.

Vi är tre kursledare Helena Eriksson, Anita Eklund och Johanna Hedström,  vi är alla legitimerade barnmorskor på Barnmorskemottagningen Hjärtat.

Du hittar alla kurser  – och kan anmäla dig – här på Vuxenskolan.

Kommande kurser:

Visste du att…

…Jordemors Profylax är profylaxkurser som bara leds av legitimerade barnmorskor. Alla barnmorskor som leder kurserna är dessutom särskilt tränade i Jordemors metoder och verktyg innan de leder egna kurser.

Måste man vara barnmorska för att leda bra profylaxkurser? Nej, inte alls. Men vi tycker att det är en bra kvalitetsgaranti.

Träning för ett litet team

Jordemors Profylax är en aktiv förberedelse, ett träningspaket…

Kursen hjälpte oss jättemycket att känna oss förberedda inför förlossningen och vi hade stor nytta av andningstekniken. Helena som kursledare delade med sig av sin stora erfarenhet med innerlig entusiasm.

—Jessica och Markus